Fot & Sko Gävle

Privat fysioterapi & ortopedteknik

 
Vår fysioterapeut/sjukgymnast David Lagerberg har lång erfarenhet och är vidareutbildad inom bl a ortopedisk medicin (OMT), ortopedteknik och podiatri och arbetar med att framställa professionella fotinlägg/fotbäddar efter gipsavgjutning. Vi erbjuder ett komplett åtgärdspaket för besvär från leder och muskler. En avancerad gång- och eller löpanalys i kombination med grundlig ortopedmedicinsk undersökning i avlastat och belastat läge ger en mycket bra grund för vilken eller vilka typer av åtgärder, som är bäst för dig.
 
Vi utför även mätning och uppskattning av benlängdsskillnad, där vi analyserar om benlängdsskillnaden är funktionell (sekundär t ex nedsatt ledrörlighet) eller strukturell (äkta benlängdsskillnad).
 
Om något i undersökningen tyder på att du behöver hjälp eller vidare utredning på annat håll, får du med dig ett utlåtande på bedömningen till din familjeläkare eller vårdgivare.

Vi genomgår ständig kompetensutveckling för att kunna bedriva arbetet med högsta kvalitét.
DavidDavid
David
David

Kompetensområden

 
Ortopedisk Manuell Terapi
Undersöker och behandlar ledstelhet, låsningar, muskulära besvär, akut eller kronisk smärta.

Gång & löpanalys
Avancerade gång och löpanalys, vi filmar och med hjälp av professionell programvara analyserar vi ditt rörelsemönster utifrån dina behov. Ofast används ett gå/löpband men vi filmar även gående/löpande utan löpband om det fungerar bättre.

Podiatrisk inriktning
Läran om hur man diagnostiserar och behandlar sjukdomstillstånd och skador i fot, vrist, knä, ben och höft.
 
Utformning av korrigerande fotinlägg
Efter gipsavgjutningar. Vi tar hänsyn till dina unika vinklar och rörelsemönster och tar sedan fram fotinlägg anpassade för alla typer av skor ex vardagsskor, träningsskor, sandaler, finskor, skyddsskor.
 
Akupunktur
Västerländsk akupunktur. Behandling vid smärta och värk i muskler och leder, även mot huvudvärk & migrän.
 
Motions- och idrottsskadebedömning & rehabilitering
Mångåriga erfarenheter av arbete med idrottare från motions- till elitnivå i en mängd olika sporter.
 
Funktionell rehabilitering
Vi är alla olika och har vid besvär unika behov för att på bästa sätt komma åt orsakerna till dem. Efter en undersökning där kvalitéten i dina rörelser bedöms och testas kan ett individuellt anpassat program läggas upp. För hemträning eller på gym.
 
Tejpning
Ex vid besvärande hälsporre eller plantar fasciit. Tejpning med stöd för fotvalvet ger en ordentlig avlastning för ömmande strukturer under foten. En stabil avlastning under en kortare period kan få smärtan och värken lägga sig snabbare än obehandlat.
 
Alltid en grundlig och noggrann undersökning.